Plecy

Zwiększamy kompetencje zawodowe – Grecja 2021

Uczniowie naszej szkoły kształcący się w zawodach: technik żywienia i usług gastronomicznych oraz technik budownictwa zwiekszają swoje kompetencje językowe  oraz umiejętności praktyczne w danym zawodzie w słonecznej Grecji. 40 osobowa grupa uczniów została zakwaterowana w hotelu Olympios Zeus, w miasteczku Plaka niedaleko miejscowości Litochoro. Zajęcia praktyczne realizowane są poprzez obowiązujacy grafik, z uwzględnieniem konkretnych ram czasowych oraz podziału na kilkuosobowe grupy. Uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych bazując na języku angielskim  realizują zajęcia praktyczne poprzez: pracę w kuchni hotelu, w restauracji,  obsługę klienta przy stoliku restauracyjnym oraz obsługę klienta  w barze przy basenie (przygotowanie gorących napojów, sprzedaż lodów itd.). Uczniowie technikum budowlanego zostali  podzieleni  na 2 grupy. Ich zadania skupiają się na realizowaniu prac budowlanych  oraz  konserwatorskich na terenie rozległego ośrodka wypoczynkowego. Dodatkowo uczniowie w wydzielonych grupach realizują również prace porządkowe na terenach przynależnych do hotelu. Możliwość pracy w nowych, kulturowo odmiennych warunkach stanowi motywujące do działania wyzwanie dla każdego z uczestników wyjazdu.

Oprac. A.Hylak, N. Murawa, M. Ladach

Zostaw odpowiedź

Accessibility