POLAGRA FOOD
27.09.2024 młodzież z klas trzeciej, czwartej, piątej TECHNIKUM ŻYWIENIA i USŁUG GASTRONOMICZNYCH, pod opieką p.Hanny Marcinkowskiej-Kiełbasiewicz oraz p. Arlety Prałat-Szpurek była na TARGACH SPOŻYWCZYCH POLAGRA FOOD – HORECA i FOODTECH w Poznaniu.
Zwiedziliśmy stoiska na których wystawcy prezentowali produkty z branży spożywczej,nowe technologie związane z tym przemysłem oraz rozwiązania,które usprawniają pracę obiektów gastronomicznych. Tegoroczną nowością salonu FOOD było wyodrębnienie strefy Organic Food Innovations – Start UTS. Obserwowaliśmy warsztaty parzenia kawy, przyrządzania potraw kuchni polskiej i innych narodów, wyrobów piekarski, cukierniczych oraz lodów rzemieślniczych.
W ramach degustacji poznaliśmy smaki potraw polskich i zagranicznych.
Wycieczka była ciekawą, inspirująca lekcją dla uczniów .
Oprac. H. Marcinkowska-Kiełbasiewicz