Plecy

Kulinaria w służbie literatury

W ramach realizacji priorytetu III Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa podczas zajęć języka polskiego uczniowie klasy II TŻiUG zapoznali się z nowościami książkowymi w szkolnej bibliotece. Uczniowie wykazali jak istotną rolę, w życiu każdej postaci literackiej pełniła żywność, niestety nie zawsze …

Tropiciele mitów 1604

Tropiciele mitów

Wczoraj 23 listopada 2016 r. w auli naszej szkoły odbyła się ciekawa prelekcja połączona z prezentacją przeprowadzoną przez przedstawicieli KCER w Brwinowie oraz ANWIL z Włocławka w ramach projektu „Tropiciele mitów”. Podczas prezentacji prelegenci przybliżyli uczniom kl. IV TR „ABC …

Złota kielnia1601

Turniej Budowlany “Złota Kielnia” – wyniki etapu szkolnego

W dniu 18 listopada 2016r. odbyły się szkolne eliminacje do XLVI edycji ogólnopolskiego turnieju budowlanego “Złota Kielnia” dla uczniów szkół zawodowych . Oto wyniki w poszczególnych kwalifikacjach:Kwalifikacja B.5. Montaż systemów suchej zabudowyI MIEJSCE: Mateusz Michalak z II ZSZII MIEJSCE: Aleksander …

zaj. w bibl.1601

III TAB na zajęciach w bibliotece

W ramach “Narodowego Programu  Rozwoju Czytelnictwa” tym razem do biblioteki zgłosiła się klasa III TAB – grupa technikum architektury krajobrazu. Młodzież korzystając z zasobów szkolnych zrelizowała temat zajęć z przedmiotu podstawy architektury krajobrazu. Oprac. E. Starkbauer

BHP w rolnictwie1601

Szkolenie i konkurs BHP w rolnictwie indywidualnym

Dnia 16.11.2016r. uczniowie klas IV TR i III TR wzięli udział w szkoleniu i konkursie “BHP w rolnictwie indywidualnym” przeprowadzonym przez Inspekcję Pracy i KRUS. Podczas spotkania przypomniano młodzieży zagadnienia z zakresu bezpiecznego prowadzenia gospodarstw rolnych, a na zakończenie sprawdzono …

Strzyżewice1601

Zajęcia w Strzyżewicach

Dnia 15.11.2016 kl.I AOW w ramach zajęć z przedmiotu “Prowadzenie produkcji zwierzęcej i usług inseminacyjnych” udała się w teren – do gospodarstwa rolnego w STRZYŻEWICACH, gdzie zgodnie z tematyką zajęć zapoznali się ze sposobami konserwowania, przechowywania i sposobu podania pasz …

Accessibility