Gotować z pasją!
W czwartek, tj. 10 grudnia odbył się w szkole szkolny konkurs Młody Kreator Sztuki Kulinarnej do którego przystąpili uczniowie z klasy II , III i IV Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych. Tematem Konkursu było: Danie główne z pstrąga tęczowego z użyciem minimum jednego rodzaju Primerby i Esencji bulionu rybnego. Uczniowie wykazali się wielką kreatywnością i twórczym podejściem do tematu. Sporządzili naprawdę znakomite dania, które zachwyciły komisję. Prace oceniali nauczyciele zawodu: mgr inż. Kamilla Sprengel – przewodnicząca komisji, mgr inż. Mirosława Karpińska, mgr inż. Hanna Marcinkowska – Kiełbasiewicz.
Wyniki konkursu: I miejsce Tomasz Mania z klasy III TŻiUG,
II miejsce Alicja Mikolajczak z klasy II TŻiUG,
III miejsce Eryk Pawłowski z klasy IV TŻiUG.
GRATULUJEMY!
Opracowała: Mirosława Karpińska