Dzień Gofra
Dnia 24.04. Samorząd Uczniowski zorganizował „Dzień Gofra”. Choć tradycja jedzenia gofrów wywodzi się z Belgii, to znane są i uwielbiane na całym świecie. Chrupiący przysmak kojarzy się wielu z wakacjami w nadmorskich kurortach. Tym razem postanowiliśmy przenieść smaki do naszej szkoły. Prace wrzały od samego rana. Uczennice uwijały się jak w ukropie i skrupulatnie przygotowały do powierzonej im roli. Smażyły przeróżne kształty gofrów, począwszy od najbardziej tradycyjnej, prostokątnej kratki, przez serduszka. Także dodatki stanowiły całą gamę smaków, Bita śmietana, świeże owoce, nutella, dżemy wiśniowe, brzoskwiniowe, truskawkowe i po prostu niezastąpiony cukier puder. Tak, jak każdy lubi. Wszystkie wyglądały i smakowały wyśmienicie. Zainteresowanie przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. Budynek G tłumnie odwiedzali zarówno uczniowie, jak i pracownicy. Bardzo dziękujemy wszystkim za przyłączenie się do akcji, a w szczególności Paulinie Litorowicz, Zosii Matysiak, Klaudii Murawie, Krysi Stróżyńskiej i Paulinie Garczyńskiej, które tego dnia ciężko pracowały na nasz sukces. Był już „Dzień Tosta”, „Dzień czekolady”, a co w następnym roku? Czas pokaże. Na pewno pomysłów nie zabraknie.
Oprac. R.Ignaszewska